joi, 14 iulie 2016

Forty - Traieste azi.




Traieste azi!


-Nu mai astepta rasplata de la cei cu care ti-ai impartit ,,bucata ta de paine''.

-Nu mai amana nimic spunandu-ti ca vei face maine,luna viitoare ,anul viitor.

-Nu spera ca va exista timpul necesar saptamana viitoare.

-Nu lasa timp pentru a te organiza ....INTR-O VREME VIITOARE.


NU!


Asa vei pierde una dupa alta toate ocaziile pe care ai putea sa le fructifici azi,aici si acum.Nu mai incerca sa te minti constant ca mai este timp.Nu mai fi asa de sigur.Timpul este ,,ACUM'' maine nu va sti nimeni daca va mai exista in calendar pentru tine chiar daca pe pamant exista un soare pentru toti.Da! Exista,numai ca pentru uni va rasare maine iar pentru altii va apune!Nu vei sti niciodata ce va face pentru tine!Azi insa esti sigur ca ,pentru tine,a rasarit.


Dana spunea, prin luna mai 2001, ca in acea vara va merge de doua ori la mare dar ......in iunie a murit intr-un mod fulgerator si am condus-o la mormant imbracata in rochie de mireasa.


Ana a muncit din rasputeri sa isi faca un rost in viata alaturi de sotul  si de fica ei.A primit vestea ca este bolnava si ca nu se stie ce va urma dar nu a incetat sa spuna: nu se poate azi sa merg la medic pentru ca mai am multe de realizat.Cand voi fi gata ma voi duce.Nu a fost gata cu munca in schimb a fost gata cu viata .Fica ei o privea in sicriu si spunea ca mama ei se odihneste putin pentru ca a muncit foarte mult si mai are inca multe de facut.Se mai odihneste si acum insa pe o alta lume.



Nu vreau sa intristez .Vreau doar sa trezesc pe cei care isi servesc zilnic minciuni si se imbata cu speranta zilei de maine.



Vreau doar sa invatati de la mine ca nu este timp.Multi prieteni de varsta mea,mai tineri decat mine chiar si multi  tineri au ramas fara timp.



Asa este legea asta a firii.Pe unii ii ia prea devreme iar pe altii ii uita pe acest pamant lasandu-i sa se zbata intre viata si moarte fara sa aiba prea multa intelegere si compasiune de la cei pentru care si-au ratat viata muncind.


Nu este timp.Bucura-te azi de tot ceea ce iti doresti .Nu te neglija.Nu amana pe maine,pe luna viitoare ,pe anul urmator.


Daca simti ca iubesti pe cineva spune-i asta azi. Ia-o de mana, uitate in ochiii ei,suno daca este departe dar spunei Marioaro, Leano,Filofteeo ....s-au cum s-o chema ea....TE IUBESC!


Nu amana pe ,,un maine'' despre care nu ai certitudinea ca va veni.


Imbratiseaza mereu  persoanele de la care iti ei la revedere.Nu vei sti niciodata daca va mai fi si o alta revedere.


Daca vrei sa scrii poezie....apuca-te de azi .Nu lasa pe mine si nici pe saptamana viitoare.AZI!


Daca vrei sa pleci intr-un voiaj ,pleaca.Fa-ti un dus,inpacheteaza si porneste la drum.Pana diseara sa ai deja parcursi catva zeci s-au sute de kilometrii.


Am intalnit foarte des oameni care au nevoie de ajutor, care muncesc sa stranga bani pentru zilele in care vor fi nevoiti sa lupte pentru a ramane in viata.


Am stat de vorba cu oameni care spuneau ca probabil timpul lor s-a terminat si ca ....nu au reusit sa se bucure de viata,nu s-au bucurat de cei pe care i-au avut alaturi si la dispozitie in viata.


Sper ca TU,cel care citesti ceea ce scriu eu acum,sa nu fii in nici una din situatiile critice si atunci imi permit sa te intreb:Tu de ce iti irosesti timpul?



Nu vei afla niciodata cat de scurta sau lunga iti va fi sederea pe aceasta lume si de aceea te sfatuiesc sa nu traiesti doar cu banuiala ca vei avea 80 -90 de ani la dispozitie .Si chiar daca .Ceea ce poti trai acum,AZI, nu vei mai putea trai la 80-90 de ani.Atunci vei trai doar din amintiri pe care le vei avea daca stii sa ti le faci acum  s-au nu nu le vei avea si vei trai doar in regrete si dezamagiri.



INTELEGE-MA!

Nu e timp, nu te mai minți…



TE ROG!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu