vineri, 15 iulie 2016

Dupa moartea tatalui sau, fiul si-a lasat mama si a plecat de acasa

O poveste care ne invata sa ne apreciem mai mult parintii. Asta se poate intampla oricui dintre noi.

Dupa moartea tatalui sau, fiul a hotarat ca este timpul sa plece de acasa si sa isi incerce norocul intr-un alt oras. El si-a lasat mama in casa parinteasca, vizitand-o doar o data pe an.
Intr-o zi, el a primit un telefon; mama lui era pe moarte. Imediat ce a ajuns acasa, a fugit la capataiul celei care i-a dat viata. Niciodata nu o vazuse asa, era slabita si parea foarte trista. El a intrebat-o:

"Mama, ce pot face pentru tine?"

Mama i-a raspuns: "Te rog sa schimbi toate usile, nu sunt deloc sigure... si cumpara un frigider; de multe ori m-am dus la culcare fara a manca - nu aveam cum sa pastrez foarte mult timp mancarea, imediat se strica."


Suprins, fiul si-a intrebat mama: "Mama, cat timp ai stat aici nu te-ai plans... de ce imi spui toate astea acum?"
Cu ochii in lacrimi, mama a adaugat: "Fiule, eu am reusit sa traiesc fara caldura, fara mancare si fara dragoste... dar cand copiii tai te vor trimite aici, ma tem ca tu nu vei fi capabil sa traiesti asa."


Sursa:http://www.kudika.ro/articol/Virale/40454/dupa-moartea-tatalui-sau-fiul-si-a-lasat-mama-si-a-plecat-de-acasa.html


Povestea seamana cu cea a magarului, pe care va voi scrie eu in continuare.Un tigan avea un magar cu care facea toate muncile si de pe urna caruia isi castiga existenta.Pe timpul verii totul a fost forte simplu, pentru tigan,deoarece seara ,dupa ce terminau treburile, tiganul lasa magarului liber sa pasuneze ce poate si pe unde poate , dimineata inhamandul din noi la treburile zilnice.Pe toata perioada verii nu sa gandit nici o clipa ca va venii iarna si ca el nu are fan si nimic altceva pentru hrana animalului.Si cum timpul isi urmeaza cursul firesc, a venit si iarna.Stapanul isi baga magarului intr-un amarat de grajd , inchide usa si merge in casa la gura sobei,lancezind in lene insa,in fiecare dimineata mergem si deschidea usa grajdului sa vada ce face bietul animal.Bucuros ca animalul lui traieste ,inchidea usa fara sa ii dea nimic de mancare, apoi si el isi vedea de ale lui.Intr -o dimineata insa inevitabilul sa produs.A gasit animalul lat,cazut la pamant.Murise!Amarat nevoie mare tiganul a inceput sa il jeleasca : aoleo mancatias cum de ai murit tocmai acum cand invatasei sa rabzi?

Sursa: Kessy Ellys Nycollas  https://www.facebook.com/

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu