marți, 28 iunie 2016

SOS!





Tu ma cunosti de undeva?
Tu ma stii cine sunt ?
Tu ma poti intelege cumva asa cum sunt eu ?
EU NU ....!!!!!

.........eu nu ma mai recunosc .....nu stiu nici cine sunt .....nici de ce sunt .....NICI PENTRU CINE SI PENTRU CE TRAIESC ......!!

Nu mai stiu nimic !

.......si mai spunem uneori surprinsi ca .....stai langa un om multi ani si nu reusesti sa il cunosti .......!!!!!!!!

Pai cum sa il cunosti?.... cand traiesti ....o viata .....,,cu TINE,, si ajungi sa nu te recunosti sau poate chiar sa nu te cunosti in adevaratul sens al cuvantului.

Sunt OAMENI si OAMENI.......caractere si caractere ......destine si destine ......greu de inteles sau de ne inteles ....dar .....foarte usor de judecat ....de criticat .....de aratat cu degetul.!

Mi-a spus fica mea cu mult timp in urma ca in viata ceea ce faci este ca asa vrei sa faci .....iar ceea ce oamenii iti fac este ca tu le dai voie sa faca .

Si atunci ca si acum sunt convinsa ca in viata este totul stabilit .....poate de la nastere sau poate dinainte de a ne naste .

Noi suntem aici doar sa urmam ......calea ........sa ne facem datoria pentru care am fost trimisi .....

Fiecare din noi avem o misiune pe care vrem sau nu trebuie sa o ducem la bun sfarsit......fie ca ne place ....fie ca nu ......

Am avut momente in viata in care spuneam ferm ca nu fac un lucru sau nu merg intr/un loc ......sau ......sau .......

Spuneam cu gura mea si din tot sufletul incat ma credeam si eu ....insa din subconstient .....de undeva .....nu stiu de unde ...mi se spunea ........ba vei face exact asa .Poate nu azi ....nu maine dar vei face ......si asa se intampla .

Au fost si situatii in care ma temeam sa gandesc ceva sau sa rostesc ceva .....orice .....o dorinta .......sau poate orice altceva ......pentru ca veneau ca pe o banda rulanta toate asa cum le gandeam.

A urmat insa si o alta perioada in care nimic nu mai mergea asa cum eram obisnuita .

ACUM ?
 Acum ma aflu din nou in perioada in care ceea ce gandesc se si realizeaza ....se si intampla .

DAR !!!!????????

Nu este deloc usor sa traiesc si asa pentru ca :

Am dorit sa plec undeva departe ......si am plecat .

Am crezut ca asa voi lasa bagajul greu al sufletului meu undeva.....poate intr-o vama nu stiu ......dar nu a fost asa .E cu mine aici si pretutindeni.....

Am crezut ca pot uita un om .....un om care imi locuieste in minte ,in suflet ....in tot EUL meu ....un om despre care am facut tot posibilul sa aflu tot ce sa putut despre el ,despre copilaria lui .......un om de care ma simt legata cu trup si suflet .......

DE CE ?

Nu stiu !!!!!!!!!!!!!!

Stii tu ?

Nu stii .
Nu ai cum sa stii
Nu ai de unde sa stii!

 Inima

Traim aparent impreuna intr/o lume plina de dorinte ,vise,iubiri, dragoste ...dar si ura.
Ne dorim ,ne iubim ,ne mintim ,ne tradam si plecam...!
Unde plecam ...?
Intr-o alta inima, intr-o alta ,,viata'',intr-o alta poveste.
Schimbam locul,schimbam casa,schimbam totul cu speranta ca vom reusi sa pornim pe un drum nou,presarat cu petale de trandafiri rosii,cu imbratisari si sarutari patimase,cu declaratii de tot felul .Intr-un cuvand ,speram ca vom fi ca nou nascuti intr-o lume pe care ne-o dorim mai altfel decat cea in care am trait pana acum .

SPERAM !

Atata doar,speram ...!
....dar nu invatam nimic din experientele traite ....NIMIC ..........absolut nimic!

DE CE?

Pentru ca asa trebuie sa fie .....asa ne este scris !

Noi nu facem altceva decat sa urmam ,,INSTRUCTIUNILE,, care vin ....ne vin pur si simplu in minte si nu putem sa ne abatem de la ,,RUTA,, stabilita.....

DE CINE ?

Nu stiu .....de destin ....de soarta ....de ursitoare .....de o entitate necunoscuta dar ......simtita mai tot timpul in preajma noastra :de D-zeu ?......cine poate stii toate astea ?

CERT ESTE UN LUCRU :

Nimic nu ne apartine .Nici gandurile ....nici inteligenta ......nici intuitia ......nici telepatia .....NIMIC...!,, nici chiar noi nu ne apartinem noua!

Suntem doar niste MARIONETE aruncate de cineva,de undeva,pe scena vietii.

Ne jucam rolul, uneori cu mandrie ca ni s-a atribuit un rol IMPORTANT ,alteori cu tristete pentru ca suntem intr-un rol greu de jucat,greu de suportat,greu de dus,dar obligati sa il jucam pana la final..........

Pentru cei care nu realizeaza toate acestea poate ca viata este mai simpla,mai usoara,mai frumoasa.......

CINE STIE ....!? 

Pentru cei care  realizeaza ceea ce sunt si ceea ce trebuie sa faca cu voia s-au fara voia lor,este CUMPLITA in foarte multe situatii.......

Sa traiesti impotriva vointei tale ,sa te lupti asemeni unui ,,SOLDAT DEZARMAT ,,si trimis in lupta cu mainile goale si cu pieptul dezgolit .....si caruia i se mai cere pe deasupra sa se intoarca INVINGATOR .....este cumplit .....chiar daca lupta nu se duce pe un camp de lupta .....ci se duce in interiorul tau ...intre cele doua MARI PUTERI care sunt ......RATIUNEA cuibarita in creer .....si IUBIREA care salasluieste in inima .....si ................indiferent care va invinge .....tu tot vei suferii..........

Alergam pana la epuizare dupa un strop de FERICIRE !

FERICIRE!?

Ce este aceasta fericire ? 

Cum arata ea?

Unde locuieste?

Cand reusesti sa o atingi ?

MEREU si NICIODATA !

Da!

Exact asa !

Mereu dar niciodata .

De ce ?

Pentru ca suntem creati sa nu fim fericiti .

Nu ma crede-ti ?
Ia stati putin si va analizati ,apoi sa imi spune-ti daca am dreptate sau nu.

Mie mi se intampla de multe ori asta si de aceea o sa scriu totul din punctul meu de vedere .

Sunt un om cu un suflet cat ,,CASA POPORULUI ,, in care pot intra si iesi ....atat oameni cat si ,,animale ,, fiecare calcand cu bocancii lor curati, pe aleile curate ale sufletului meu .....dar sunt si ,,animale''care calca cu bocancii lor grei si mocirliti ...fara mila si fara nesimtire ....peste tot....Calca ....stivesc ....rup....parjolesc tot ce le iese in cale .

FERICIRE ? 

UNDE ?

 CUM ?

Da ! La inceput sunt cel mai fericit om !Am cunoscut un ,,OM''mi-am facut un prieten.......URA!!!!!!!! Sunt fericita .....de azi nu mai sunt singura.

URAAAAAAAAAAA!!!!!

STOP !!!!!!!!!!

Dar pana cand ? Cat va dura tot acest entuziasm ?
As vrea din suflet sa ramana asa mereu ,AS VREAAAAAAAAAA.,dar crezi ca se poate?

Nu !

Te asigur ca nu !

De ce ? Nu stiu !
Sau poate ca stiu totusi un lucru dar as fi vrut sa nu il spun ,si totusi,trebuie spus,chiar daca doare .

Oamenii vin in viata noastra atunci cand trag concluzia ca ar avea avantaje ,da AVANTAJE ,nu am gresit ......DELOC........!

Si vor pleca dupa un timp mai lung .....sau poate dupa unul foarte scurt ......depinde doar de scop si avantaj .....sau poate sa mai depinda si de momentul in care .....in cautarea lor continua ....dau peste ceva mai bun ......mai avantajos ......mai ,, DE ROS''.

Da!

Asemeni cainilor care atunci cand gasesc un os plin cu carne ......nu pleaca pana nu il ,,GOLESC''
DUPA......? abandoneaza ,,osul si locul,,.....in cautarea unui alt os daca se poate si mai carnos,

Deci :

Am avut un strop de fericire ambi.
Eu ca am cunoscut un om ......el ca,, a ros  un os''.

SCUZE !Carnea doar ..........osul il abandoneaza cu generozitate .......il lasa ,,cadou''celor care vor mai trece prin aceste locuri .......este oricum mai mult decat nimic .NU?
................................................................................................................................................................... Aş fi putut înţelege că nu mă mai iubeşti.
Aş fi putut înţelege că ai realizat că nu sunt eu persoana alături de care să îţi doreşti un viitor.
Aş fi putut înţelege că te-ai schimbat, că nu mai mai vezi la fel, că nu mă mai preţuieşti la fel.
Aş fi putut înţelege că nu mă consideri destul de bună pentru tine, că îţi doreşti mai mult, că îţi doreşti altceva.
Aş fi putut înţelege că vrei o altă persoană în viaţa ta.
Aş fi putut înţelege că te-ai îndrăgostit de altcineva, fără să te obosesc cu lamentări, cu reproşuri şi cu întrebări fără rost.
Aş fi putut înţelege că vrei să pleci, să nu mă mai vezi, să uiţi de mine, ca și cum n-aș fi făcut vreodată parte din lumea ta.
Aş fi putut înţelege că nu mai însemn nimic pentru tine, dacă mi-ai fi spus toate acestea cu sinceritate şi cu puţină blândeţe… cu acea blândețe cu care ar trebui să anunţi un suflet dependent de dragostea cuiva că-i iei totul. Că-l laşi singur, fără niciun vis.
Aş fi înţeles totul, oricât de greu mi-ar fi fost să accept…
Dar n-am reuşit să înţeleg trădarea. N-am reuşit să înţeleg laşitatea şi lipsa de demnitate de care ai dat dovadă.
N-am reuşit să înţeleg lipsa de respect pe care mi-ai arătat-o atunci când m-ai lăsat să cred că eu port vina nefericirii noastre.
N-am reuşit să-ți înţeleg lipsa de considerație şi atitudinea perfidă.
N-am reuşit să-ţi înţeleg lipsa conştiinţei şi cruzimea cu care mi-ai prelungit agonia când ai văzut cât de greu îndur supliciul de a mă simţi nedorită, neiubită, în plus.
N-am reuşit să înţeleg de ce n-ai făcut măcar un ultim gest de omenie şi să mă părăseşti “frumos”, cu eleganță. Fără amintiri urâte, fără să mă faci să te detest. Fără să-mi împovărezi sufletul cu regrete şi cu complexe nemeritate.
Şi nu, n-am reuşit să înţeleg de ce nu te-ai gândit măcar o clipă şi la mine, la faptul că este deja prea mult că îmi năruiești un vis şi că n-ar mai trebui să îmi mai năruiești şi încrederea în oameni.
N-am reuşit să înţeleg de ce ţi-a fost mai uşor să taci, să te prefaci şi să mă amăgeşti.
N-am reușit să înțeleg de ce nu m-ai lăsat liberă din clipa în care n-ai mai avut nevoie de mine!
N-am inteles de ce m-ai lăsat să visez în continuare și să lupt inutil să te fac fericit.
N-am reuşit să înţeleg de ce m-ai supus îndoielilor, spaimei şi nesiguranţei.
N-am reuşit să înţeleg cum e posibil ca iubirea să devină indiferenţă atât de uşor…
Aş fi putut înţelege că ai decis ca povestea noastră de iubire să nu aibă un final fericit pentru mine, dar n-am reuşit să înţeleg de ce ai ales să îmi oferi un final apoteotic, nemeritat, plin de regrete şi dureri.
Aş fi putut înţelege că nu mă mai iubeşti, dacă mi-ai fi vorbit cu sinceritate şi cu puţină blândeţe… pentru că te-am iubit atât de mult încât aş fi putut înţelege că trebuie să te pierd…
...................................................................................................................................................................
Sunt momente in viata in care nu mai ai capacitatea sa intelegi ce simti ....si nici ce iti doresti ......Totul in jur ti se pare fara nici un sens .....fara rost .Simti ca esti atat de satul de viata pe care o traiesti incat ti-ai dori sa pui ,,PUNCT ,, si sa o iei de la cap.....intr-un alt loc ....alaturi de alti oameni........dar nu se poate.
In acele momente nu ai nevoie nici de zambete ...nici de imbratisari ....nici de cuvinte de incurajare .....NICI ....de nimic ...de nimic altceva.
Construiesti o fortareata in jurul tau .....te cuibaresti la adapostul ei ....te zavorasti pe interior atat de puternic incat ajungi sa crezi ca .....asa.....nimeni si nimic nu iti mai poate atinge si rani SUFLETUL.......!
Sunt acele zile in care ai vrea sa pleci undeva in lume ...............undeva unde sa nu te stie nimeni ....sa nu te recunoasca nimeni .....sa nu te minta nimeni ......sa nu dai socoteala de nimic nimanui .....sa NU MAI AI TRECUT .............!
Pur si simplu sa poti sa te renasti ......sa pui zavor pe ,,INCAPEREA,, trecutului tau dureros ....sa crezi ca in primavara urmatoare vor inflori ,,ALTFEL TOATE FLORILE PAMANTULUI,,.......
Eu am reusit sa fac acest pas .....am reusit sa plec .....am reusit sa las totul in urma si sa incep o ,,viata noua,, alaturi de alti oameni .....in alte locuri ......
In locuri extraordinare ! In locuri mirifice ! In locuri in care uneori cred ca timpul sta pe loc de foarte multa vreme ....parca asteptandu-ma pe mine .....in locuri in care florile sunt cu totul si cu totul ALTFEL......in locuri in care culoarea verde, care semnifica speranta, nu moare niciodata indiferent de anotimp...in locuri in care parfumul florilor de portocali incearca sa ma imbete cu parfumul lor ....parca sperand si ele ca asa ma vor putea vedea fericita..............
FERRICITA ..............FERICIRE ................am ajuns din nou in acelasi loc .............in aceeasi stare ...........in cautarea fericirii.......
Fericire !!!!!!!!!!!!
Ce nume ciudat ......
Cine lo fi rostit pentru intaia oara ....? ce a simtit acel om in acel moment.....?
FERICIRE!!!!!!!!!!!!
As putea sa fiu fericita .......!Da !
As putea dar ............nu pot ......sau pot ...pentru scurte momente ......si apoi uit ceea ce caut .....ceea ce caut si am si gasit .............
Problema este ca noua ,oamenilor ne place mai mult sa suferim .....sa plangem .....sa regretam ce am pierdut ....sa ne dorim in continuu tot ceea ce nu avem ................
Niciodata nu suntem destul de multumiti de ceea ce avem .....de ceea ce primim in dar ...si neconditionat ...................PACAT !
Pacat ca ne irosim viata alergand dupa himere ..............ignorand realitatea care ne inconjoara .........
Viata ar putea fi atat de frumoasa daca ar exista in noi dorinta si puterea sa alegem ceea ce e bun si frumos in ea............dar nu putem .............,,jucam viata ,,ca pe un meci de fotbal ...........
Atunci cand ,,mingea vietii,,ne sta in brate .....o strangem pentru cateva clipe cu putere la piept .....simtim bucuria ca o avem ....ca ne apartine .....apoi o ARUNCAM .........o aruncam ,,in teren,, ....o aruncam catre ceilalti jucatori cu un fel de generozitate parca ....generozitatea de a se bucura fiecare ....pe rand ...cate putin .....apoi .....ne razgandim ..........incepem sa alergam inversunati sa o prindem din nou.
Uneori mai avem sansa sa ne bucuram din nou ...sa o strangem in brate din nou cu caldura si bucuria ,,REVEDERII,, ,,REANTALNIRII,,RECUPERARI,,............alteori NU.
Si de aici din nou regrete.....remuscari .....tristete ........sentimente de infrangere .........si toate acestea in detrimentul sufletului care acumuleaza rani dupa rani .......rani care se cicatrizeaza in timp ......dar nu se vindeca NICIODATA..........!


https://www.facebook.com/Jurnalulunuisufletciudat/photos/a.846754882011679.1073741828.758298074190694/846752418678592/?type=3&theater




Sursa,

   https://www.facebook.com/Jurnalulunuisufletciudat/

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu